06-10187245 caroline@dietist.com

Diëtist Oegstgeest en Leidschendam-Voorburg

Welkom! Mijn naam is Caroline de Smit en ik werk als diëtiste in Oegstgeest en Leidschendam-Voorburg.

Met meer dan 17 jaar ervaring en na vele relevante bijscholingen kan ik mezelf met recht een zeer ervaren en gekwalificeerde diëtiste noemen.

Dit jaar heb ik alweer 12 jaar mijn eigen diëtistenpraktijk.

Wat kan een diëtist voor u betekenen?

Er zijn tal van redenen waarom u op zoek zou kunnen gaan naar een professionele diëtist.

 • Misschien heeft uw (huis)arts u aangeraden om uw voedingspatroon te veranderen in verband met uw huidige leefstijl en daarmee uw toekomstige gezondheid.
 • Een goede reden kan ook zijn, dat u een check wilt doen op uw huidige voeding (voldoende gebalanceerd dieet), of dat u uw voeding aan wil passen vanwege religieuze, persoonlijke of idealistische overwegingen.
 • Een andere mogelijkheid is, dat uw arts u heeft aangeraden om uw voeding te veranderen in verband met een ziekte (Parkinson of diabetes). Verandering van eetpatroon is altijd een uitdaging.
Dietist_Caroline_de_Smit_Appel_Apple

Mijn visie

Ik zet mij ervoor in om cliënten te helpen met hun dieetdoelen. Dit doe ik door middel van onafhankelijk, goed afgewogen en gepersonaliseerd voedingsadvies, die ik in samenspraak met u opstel.

Persoonlijk voedingsadvies

Uiteraard zijn uw smaakvoorkeur en lange termijndoelen daarbij van doorslaggevend belang. Een op maat gemaakt dieet zal dus niet alleen gezonder voor u zijn, maar ook lekker zijn en goed vol te houden.

Mijn cliënten geef ik de middelen in handen om vervolgens zelf goede keuzes te blijven maken op het gebied van gezonde voeding en levensstijl.

Zorgprofessional

Een dietist moet aan de volgende eisen voldoen:

 • Ik voldoe aan de eisen van het Kwaliteitsregister Paramedici.
 • Ik school mij regelmatig bij (op relevante gebieden van de diëtetiek).
 • Ik bewaak de privacy van de cliënt.

Als professional sta ik voor de volgende basisprincipes:

 • Ik begin goed voorbereid aan afspraken met cliënten.
 • Ik houd me aan de vooraf afgesproken tijd van consult.
 • Ik beschikt over de juiste middelen (zoals een professionele weegschaal en goed werkende computer).
 • Mijn praktijk is aangesloten bij diverse beroeps-, belangen en zorgorganisaties, zoals NVD, DCN, Parkinsonnet en Hadoks.

Werkwijze diëtist 

 Als diëtist bied ik een persoonlijke aanpak, met uitgebreide zorg aan mijn cliënten. Ik geloof dat doelen zowel haalbaar moeten zijn als voor de lange termijn vol te houden. 

Werkwijze_Dietist_CarolineDeSmit

Intakegesprek

Tijdens het intakegesprek, dat ongeveer 60-75 minuten duurt, neem ik de tijd om uw unieke behoeften, doelen en verwachtingen te begrijpen. We bespreken uw sociale en medische gegevens en uw huidige eet- en drinkgewoonten. Hierna zal ik een behandelplan ontwikkelen dat is afgestemd op uw specifieke behoeften en doelen.

Tweede en derde consult

Bij de volgende twee dieetconsulten van 30 minuten bekijken we de vooruitgang en pas ik zo nodig uw schema aan, zodat u op schema blijft.

Het doel moet dichterbij komen; de klachten moeten afnemen; en u moet zich prettiger voelen — zeker niet slechter of ongemotiveerd.

Vervolgconsulten

Afhankelijk van uw voedingsadvies, doelen en persoonlijke behoeften kunnen een of meer vervolgafspraken nodig zijn. Deze afspraken duren meestal 15 minuten en bieden ons de gelegenheid om uw vooruitgang te bespreken en uw behandelplan (een persoonlijk voedingsschema) zo nodig bij te stellen.

Het resultaat moet zich dan echt richting de oorspronkelijke wens bewegen.

Locaties praktijk

Als diëtist houd ik praktijk in Leidschendam-Voorburg en Oegstgeest. Ik geef persoonlijk voedingsadvies in Oegstgeest en Leidschendam-Voorburg. (Ik heb geen andere mensen in dienst.) 

Voeljewel Gezondheidscentrum

Vlietweg 14

2266 KA Leidschendam-Voorburg

Praktijk Huidzorg Oegstgeest

Gladiolenlaan 1A

2343 TP Oegstgeest 

Spreekuur

Oegstgeest: elke vrijdag van 9:00 tot 17:00 houd ik praktijk in het pand van Huidzorg Oegstgeest
Leidschendam-Voorburg: elke dinsdag. van 9:00 houd ik praktijk in het pand van Gezondheidscentrum Voeljewel

Minder valide bezoekers

Mijn praktijklocaties zijn of bieden:

 • Toegankelijk voor rolstoelen en minder validen (inclusief toilet)
 • Goed bereikbaar met de auto en het OV
 • Ruime en gratis parkeergelegenheid bij de locaties

Huisbezoek

In de buurt van Leidschendam-Voorburg en Oegstgeest kan ik als diëtist een persoonlijk bezoek brengen. Dit kan noodzakelijk zijn, als u of de persoon waar u zorg voor draagt mobiliteitsproblemen heeft.