06-10187245 caroline@dietist.com

Diëtist Leidschendam-Voorburg en Oegstgeest

 

Welkom op mijn de pagina van mijn praktijk! Mijn naam is Caroline de Smit en ik werk als diëtist in Leidschendam-Voorburg en Oegstgeest. Met meer dan 15 jaar ervaring en na vele relevante bijscholingen kan ik mezelf met recht een zeer ervaren en gekwalificeerde diëtiste noemen. Dit jaar heb ik alweer 10 jaar mijn eigen diëtistenpraktijk.

Wat kan een diëtist voor u betekenen? 

Er zijn tal van redenen waarom u op zoek zou kunnen gaan naar een professionele diëtist. Misschien heeft uw (huis)arts u aangeraden om uw voedingspatroon te veranderen in verband met een gezondheidsprobleem. Een goede reden kan ook zijn, dat u een check wilt doen op uw huidige voeding (voldoende gebalanceerd dieet), of dat u uw voeding aan wil passen vanwege religieuze, persoonlijke of idealistische overwegingen. Een andere mogelijkheid is, dat uw arts u heeft aangeraden om uw voeding te veranderen in verband met een gezondheidsprobleem of zorg. Verandering van eetgewoonten kan een uitdaging zijn en daardoor kan het zoeken naar professionele ondersteuning erg nuttig zijn. 

Mijn visie

Ik zet mij ervoor in om cliënten te helpen met hun dieetdoelen. Dit doe ik door middel van goed afgewogen, doorberekende en gepersonaliseerde voedingsplannen, die ik in samenspraak met u (de cliënt) opstel. Uiteraard zijn uw smaakvoorkeur en lange termijndoelen daarbij van doorslaggevend belang. Een dieet moet niet alleen gezond zijn, maar ook lekker en prima vol te houden zijn.

Mijn cliënten geef ik de kennis en de middelen in handen om vervolgens zelf gezonde keuzes te blijven maken op het gebied van voeding en levensstijl. Of u nu een specifiek gezondheidsdoel wilt bereiken, gewicht wilt verliezen, een nieuwe weg in wilt slaan (vegetarisch of low-carb) of gewoon een duurzamer levensstijl wilt aannemen, ik kan u motiveren uw doelen te bereiken. Dankzij mijn hulp kunt u zelf aan de slag.

Daarnaast, een dietist is een zorgprofessional en heeft daarom een BIG-registratie, schoolt zich regelmatig bij (op relevante gebieden) en is aangesloten bij beroepsorganisaties. Uiteraard is een diëtist goed voorbereid voor meetings en beschikt over de juiste middelen, zoals een professionele weegschaal.

Werkwijze diëtist 

 Als diëtist is mijn aanpak gericht op het bieden van persoonlijke en uitgebreide zorg aan mijn cliënten. Ik geloof dat doelen haalbaar moeten zijn en stap voor stap moeten worden uitgevoerd om ervoor te zorgen dat ze duurzaam zijn op de lange termijn. 

Werkwijze_Dietist_CarolineDeSmit

Intakegesprek

Tijdens het intakegesprek, dat ongeveer 60-75 minuten duurt, neem ik de tijd om uw unieke behoeften, doelen en verwachtingen te begrijpen. We bespreken uw sociale en medische gegevens en uw huidige eet- en drinkgewoonten. Hierna zal ik een behandelplan ontwikkelen dat is afgestemd op uw specifieke behoeften en doelen.

Tweede en derde consult

Bij de volgende twee consulten van 30 minuten bekijken we de vooruitgang en pas ik zo nodig uw schema aan, zodat we prima op schema blijven met de gestelde doelen. Het doel moet dichterbij komen; de klachten moeten afnemen; en u moet zich vooral prettiger gaan voelen — in ieder geval niet slechter of ongemotiveerd. 

Vervolgconsulten

Afhankelijk van uw voedingsadvies, doelen en persoonlijke behoeften kunnen een of meer vervolgafspraken nodig zijn. Deze afspraken duren meestal 15 minuten en bieden ons de gelegenheid om uw vooruitgang te bespreken en uw behandelplan (een persoonlijk voedingsschema) zo nodig bij te stellen. Het resultaat moet zich dan echt richting de oorspronkelijke wens bewegen. Hoe meer resultaat, hoe meer vertrouwen u zult hebben in het behandelplan. 

Locaties praktijk

Als diëtist houd ik praktijk in Leidschendam-Voorburg en Oegstgeest en kan u daar een persoonlijk consult verzorgen. Of u nu uw algehele gezondheid wilt verbeteren, een medische aandoening wilt aanpakken of gewoon persoonlijk voedingsadvies wilt ontvangen, als diëtist kan ik een op maat gemaakt dieet plan voor u ontwikkelen en ondersteuning bieden om u te helpen uw doelen te bereiken.

Voeljewel Gezondheidscentrum

Vlietweg 14

2266 KA Leidschendam-Voorburg

Praktijk Huidzorg Oegstgeest

Gladiolenlaan 1A

2343 TP Oegstgeest 

Minder valide bezoekers

Mijn praktijklocaties zijn of bieden:

  • Toegankelijk voor rolstoelen en minder validen (inclusief toilet)
  • Goed bereikbaar met de auto en het OV
  • Ruime en gratis parkeergelegenheid bij de locaties

Huisbezoek

In de buurt van Leidschendam-Voorburg en Oegstgeest kan ik als diëtist een persoonlijk bezoek brengen. Dit kan noodzakelijk zijn, als u of de persoon waar u zorg voor draagt mobiliteitsproblemen heeft. 

ONline diëtist

Ik werk ook met videocalls/beeldbellen en/of email. Als u liever vanuit huis consulten met mij doet, is dat prima mogelijk. Neem contact op, dan leg ik  u direct uit hoe dat werkt.