06-10187245 caroline@dietist.com

Online Diëtist 

Welkom bij Diëtistenpraktijk Caroline de Smit, de online diëtist voor al uw persoonlijke voedingsadviezen!

Ik onderzoek graag met u uw gezondheidsdoelen en help u dan een gezond dieet samen te stellen. Als iemand met een passie voor gezonde voeding, begrijp ik de impact die voeding heeft op de algemene gezondheid van mensen.

Ik begrijp heel goed, dat het aanpassen van voeding uitdagend kan zijn, overweldigend zelfs. Voedingsadvies is precies, waar ik u als (online) diëtist goed bij kan begeleiden.

Wat is een online diëtist?

Als u kiest voor online diëtist, krijgt u deskundige voedingsadviezen op de locatie waarop u mij (video)belt. Dankzij het gemak van online consulten kunt u persoonlijke voedingsbegeleiding en ondersteuning krijgen. Met deze flexibiliteit kunt u de voedingsbegeleiding gemakkelijk inpassen in uw drukke agenda. Hierdoor zal het gemakkelijker zijn om uw doelen te bereiken.

Als online voedingscoach ontwikkel ik een persoonlijk voedingsplan, afgestemd op uw persoonlijke dieetwensen en passend binnen uw levensstijl. 

Hoe werkt een online diëtist?

De eerste stap in onze samenwerking is om een online afspraak voor de diëtist te maken, oftewel het intakegesprek. Tijdens dit gesprek kunt u uw zorgen, klachten en doelen met mij bespreken en verzamel ik belangrijke informatie over uw voedselinname en leefgewoonten. 

Werkwijze_Dietist_CarolineDeSmit
  • Om te beginnen zal ik vragen naar uw medische voorgeschiedenis, huidige eetpatroon, mate van lichamelijke activiteit en eventueel relevante zorgen of doelen. Deze informatie helpt mij om een beter inzicht te krijgen in uw huidige gezondheidstoestand en hoe uw voedingspatroon uw algehele welzijn beïnvloedt.
  • Tijdens het intakegesprek krijgt u de gelegenheid om eventuele specifieke klachten of zorgen over uw dieet of gezondheid te bespreken. Dit kunnen zaken zijn zoals spijsverteringsproblemen, ziektes, aandoeningen, allergieën of problemen met gewichtsbeheersing. Door uw individuele behoeften en zorgen te begrijpen, kan ik mijn advies en aanbevelingen afstemmen op uw behoeften.
  • Op basis van de informatie stel ik een persoonlijk voedingsplan op dat is afgestemd op uw individuele behoeften en doelen. Dit kan specifieke aanbevelingen bevatten voor veranderingen in uw dieet, maar ook tips en strategieën om gezondere gewoonten in uw levensstijl op te nemen.
  • Aan het eind van de intake kunt u van mij al een dieetadvies en een voorbeeldmenu ontvangen. Daarna kunt u beginnen.

Waarom een online diëtist de juiste keuze is voor u

Online dieetadvisering wordt steeds populairder en dat heeft zo zijn redenen. Er zijn namelijk verschillende voordelen aan het werken met een online diëtist in vergelijking met een diëtist op praktijklocatie. Hier zijn een paar van de belangrijkste voordelen:

Dietist_Online_Meer_Keuzes_Icon

Meer keuze

Online voedingsadvies biedt meer keuze aan zorgverleners voor cliënten. U kunt een diëtist kiezen, die het beste past bij uw unieke behoeften en voorkeuren; u hoeft niet met een diëtist in zee, die toevallig bij u in de buurt woont.

Online diëtetiek wordt op precies dezelfde wijze vergoed als reguliere, praktijkgebonden diëtetiek. U heeft op drie uur diëtetiek recht per kalenderjaar. 

Dietist_Online_Gemak_Icon

Gemak

Een van de grootste voordelen van het werken met een online diëtist is het gemak. Met virtuele consulten kunt u persoonlijke voedingsbegeleiding en ondersteuning krijgen vanuit uw eigen huis of kantoor, zonder dat u naar een fysieke locatie hoeft te reizen.

Dietist_Prive_Persoonlijk_Icon

Meer privacy

Sommige mensen voelen zich ongemakkelijk bij het bespreken van persoonlijke gezondheids- en dieetproblemen in een openbare omgeving. Met online consulten hebt u de privacy en vertrouwelijkheid om uw zorgen met uw diëtist te bespreken zonder dat u bang hoeft te zijn dat ze u afluisteren.