06-10187245 caroline@dietist.com

Online diëtist

 

Welkom bij Diëtistenpraktijk Caroline de Smit, de online diëtist voor al uw persoonlijke voedingsadviezen. Ik onderzoek graag met u uw gezondheidsdoelen en help u dan een gezond dieet samen te stellen. Als iemand met een passie voor gezonde voeding, begrijp ik de impact die voeding heeft op de algemene gezondheid van mensen. Ik begrijp heel goed, dat het aanpassen van voeding uitdagend kan zijn, overweldigend zelfs. Voeding advies is precies, waar ik u als (online) diëtist goed bij kan begeleiden.

Wat is een online diëtist precies?

Als u kiest voor online diëtist, krijgt u deskundige voedingsadviezen vanuit uw eigen huis. Dankzij het gemak van online consulten kunt u persoonlijke voedingsbegeleiding en ondersteuning krijgen. Dankzij deze flexibiliteit kunt u de voedingsbegeleiding gemakkelijk inpassen in uw drukke agenda. Hierdoor zal het gemakkelijker zijn om uw doelen te bereiken.

Als online voedingscoach ontwikkel ik een persoonlijk voedingsplan, afgestemd op uw persoonlijke dieetwensen en passend binnen uw levensstijl. Of u nu wilt afvallen, of aankomen met een eetschema; uw fitheid wilt verbeteren; een chronische aandoening wilt aanpakken; of een gezondere levensstijl wilt aannemen; ik ben er om u bij elke stap te begeleiden.

Hoe werkt een online diëtist?

De eerste stap in onze samenwerking is om een online afspraak voor de diëtist te maken, oftewel het intakegesprek. Tijdens dit gesprek kunt u uw zorgen, klachten en doelen met mij bespreken en verzamel ik belangrijke informatie over uw voedselinname en leefgewoonten. 

  • Om te beginnen zal ik vragen naar uw medische voorgeschiedenis, huidige eetpatroon, mate van lichamelijke activiteit en eventueel relevante zorgen of doelen. Deze informatie helpt mij om een beter inzicht te krijgen in uw huidige gezondheidstoestand en hoe uw voedingspatroon uw algehele welzijn beïnvloedt.
  • Tijdens het intakegesprek krijgt u de gelegenheid om eventuele specifieke klachten of zorgen over uw dieet of gezondheid te bespreken. Dit kunnen zaken zijn zoals spijsverteringsproblemen, ziektes, aandoeningen, allergieën of problemen met gewichtsbeheersing. Door uw individuele behoeften en zorgen te begrijpen, kan ik mijn advies en aanbevelingen afstemmen op uw behoeften.
  • Op basis van de informatie, die tijdens het intakegesprek is verzameld, stel ik een persoonlijk voedingsplan op dat is afgestemd op uw individuele behoeften en doelen. Dit kan specifieke aanbevelingen bevatten voor veranderingen in uw dieet, maar ook tips en strategieën om gezondere gewoonten in uw levensstijl op te nemen.
  • Het intakegesprek is een belangrijke eerste stap in het proces naar een optimale gezondheid. Aan het eind van de intake kunt u van mij al een dieetadvies en een voorbeeldmenu ontvangen zodat u meteen kunt beginnen met de positieve veranderingen in uw dieet en levensstijl aan te brengen.

Waarom een online diëtist de juiste keuze is voor u

Online dieetadvisering wordt steeds populairder en dat heeft zo zijn redenen. Er zijn namelijk verschillende voordelen aan het werken met een online diëtist in vergelijking met een diëtist op praktijklocatie. Hier zijn een paar van de belangrijkste voordelen:

Gemak: Een van de grootste voordelen van het werken met een online diëtist is het gemak. Met virtuele consulten kunt u persoonlijke voedingsbegeleiding en ondersteuning krijgen vanuit uw eigen huis of kantoor, zonder dat u naar een fysieke locatie hoeft te reizen.

Meer privacy: Sommige mensen voelen zich ongemakkelijk bij het bespreken van persoonlijke gezondheids- en dieetproblemen in een openbare omgeving. Met online consulten hebt u de privacy en vertrouwelijkheid om uw zorgen met uw diëtist te bespreken zonder dat u bang hoeft te zijn dat ze u afluisteren.

Meer keuze: Online voedingsadvies biedt meer keuze aan zorgverleners voor cliënten. U kunt een diëtist kiezen, die het beste past bij uw unieke behoeften en voorkeuren; u hoeft niet met een diëtist in zee, die toevallig bij u in de buurt woont.

Online diëtetiek wordt op precies dezelfde wijze vergoed als reguliere, praktijkgebonden diëtetiek. U heeft op drie uur diëtetiek recht per kalenderjaar. 

Wat kunt u concreet verwachten van mij (als uw online diëtist)?

Allereerst: een persoonlijk voedingsadvies, afgestemd op uw individuele behoeften en doelen. Ik houd rekening met de medische geschiedenis van mijn cliënt, leefgewoonten en dieetvoorkeuren om een op maat gemaakt voedingsplan op te stellen, dat praktisch, effectief en plezierig is.

Vervolgens, kunnen mijn cliënten een uitgebreide beoordeling van hun voedingstoestand verwachten, inclusief een analyse van hun huidige eetgewoonten en inname van voedingsstoffen. Ik bied begeleiding en ondersteuning om mijn cliënten te helpen gezonde, positieve veranderingen in hun dieet aan te brengen, met als doel hun gezondheidsdoelen te bereiken; uw persoonlijke lifestyle coach. Ik bied voortdurende controle en ondersteuning om ervoor te zorgen dat cliënten op het goede spoor blijven en de gewenste resultaten behalen.

Mijn expertisegebieden

Tenslotte, mijn expertisegebieden omvatten overgewicht en obesitas, lastige eters (kinderen), ondervoeding, ziekte van Parkinson, COPD, diabetes mellitus, hypertensie (hoge bloeddruk), hoog cholesterol, maag- en darmproblemen en de behandeling van PDS met het FODMAP-dieet. Mijn cliënten kunnen op deze gebieden gespecialiseerd advies en ervaren ondersteuning van mij verwachten. U kunt verwachten, dat ik persoonlijk, effectief en praktisch dieetadvies bied, gericht op uw persoonlijke doelen. Start vandaag nog met uw gezonde leefstijl en neem contact met mij op via mijn contactpagina.

Caroline de Smit, Diëtistenpraktijk Caroline de Smit