06-10187245 caroline@dietist.com

Drie redenen voor gezonde tussendoortjes

Gezonde tussendoortjes hebben meerdere voordelen.

Juiste voedingsstoffen

Ten eerste bieden ze directe verzadiging en bevatten ze de nodige voedingsstoffen. Denk bijvoorbeeld aan fruit, zoals appels, kiwi’s en bananen, of aan groenten zoals komkommers, tomaten en paprika’s. Noten zoals walnoten, pecannoten en cashewnoten zijn ook een slimme keuze omdat ze snel vullen en er veel gezonde vetten in zitten.

Zorgt ervoor dat je niet teveel eet

Ten tweede kunnen gezonde tussendoortjes helpen voorkomen dat je tijdens de grote maaltijden te veel eet. Het is verleidelijk om extra te gaan opscheppen tijdens het avondeten, maar een gezonde snack halverwege de middag kan ervoor zorgen dat je minder honger hebt en dus minder eet.

Gezond alternatief bij lekkere trek

Ten derde kan het zijn dat je gewoon wat meer behoefte hebt aan voeding dan anderen en dat je daarom af en toe een tussendoortje nodig hebt. Een extra reden om tussendoortjes te eten is dat ze je kunnen voorzien van de energie die je nodig hebt om je dag door te komen, vooral als je een drukke dag hebt of regelmatig sport. Kies dan wel voor gezonde snacks die je energieniveau verhogen en stop jezelf niet vol met suikers.