Diensten

Diëtistenpraktijk Caroline de Smit helpt de patiënt met vragen over voeding en dieet met een advies op maat. Een dieetadvies hangt altijd samen met de persoon zelf. Dieetadvies is altijd aan omgevingsfactoren gebonden; iedereen is tenslotte anders.

Ik bied daarbij de volgende diensten, zoals direct advies (op locatie), online dieetadvies en huisbezoek. Huisbezoeken doe ik alleen bij mensen die niet bij machte zijn om langs te komen of gebruik te maken van moderne technologie.

Dieetadvies voor iedereen

Er zijn verschillende redenen om contact op te nemen met een diëtist. Misschien wilt u uw dagelijkse voeding aanpassen en heeft u daar bepaalde vragen over. Wellicht bent u doorverwezen door een arts met het advies om uw voeding aan te passen. Structurele veranderingen van de voedingsgewoonten zijn vaak lastig; professionele hulp is daarbij zeer welkom. U kunt bij diëtistenpraktijk Caroline de Smit terecht voor vragen omtrent voeding en bij de volgende problemen:

 • Maag- en darmklachten
 • FODMAP dieet
 • Overgewicht
 • Diabetes mellitus
 • Hart- en vaatziekten
 • Nierfalen
 • Ondervoeding
 • De ziekte van Parkinson 
 • Het gebruik van drinkvoeding
 • Lactose-intolerantie
 • Slecht etende kinderen
 • Voeding bij ouderen

Ook met andere vragen (omtrent voeding en leefstijl) kunt u bij mij terecht. Belt of mailt u gerust voor de mogelijkheden. De spreekuurlocaties voor de diëtist zijn Leidschendam, Leiden, Oegstgeest en Rijswijk. Alle locaties bevinden zich in een paramedische praktijksetting. Daarnaast is het mogelijk om op huisbezoek te komen binnen de gemeenten waarin in ik werkzaam ben, rondom (binnen een straal van 2km van) de praktijk.

Onze diensten

Online dieetadvies

Dietist Caroline de Smit biedt online consulten aan voor alle soorten patiënten; van jong tot oud, van afvallen en diabetes tot PDS en lactose-intolerantie.

Dieetadvies op locatie

Op verschillende locaties (Leidschendam, Leiden, Oegstgeest en Rijswijk) in de regio wordt regelmatig spreekuur gehouden.

Huisbezoek

U komt in aanmerking voor een huisbezoek wanneer u niet naar het spreekuur kunt komen vanwege gezondheidsklachten.

Tarieven & Vergoedingen

Hieronder vindt u uitgebreide informatie over vergoedingen en tarieven voor dieetadvies.

Basisverzekering

Vanaf 1 januari 2013 worden de kosten voor dieetadvisering weer vergoed vanuit het basispakket van de zorgverzekeraar.
Hiervoor gelden de volgende voorwaarden;

 • Vergoeding voor 3 behandeluren (180min ) per kalenderjaar,
 • Met een verwijsbrief van de (huis)arts* ,
 • Houd er rekening mee dat de kosten kunnen af gaan van het eigen risico,
 • Kinderen tot 18 jaar hebben geen eigen risico.

* = Tegenwoordig kunt u ook zonder verwijsbrief terecht bij een diëtist. Dus op eigen initiatief.

Ketenzorg

Vanuit de ketenzorg — dit geldt voor chronische aandoeningen, zoals; Diabetes, CVRM en COPD — is er een speciale dieetvergoeding geregeld. Kosten met betrekking tot de ketenzorg gaan via deze regeling niet van het eigen risico af. Via deze regeling worden er 4 (vier) behandeluren per kalenderjaar vergoed.

Per regio is ketenzorg echter verschillend geregeld; informeer daarom altijd naar de voorwaarden.

Aanvullende verzekering

Heeft u naast uw basisverzekering een aanvullend pakket, dan worden er (zeer waarschijnlijk) meer dieetconsulten vergoed. De regeling varieert per zorgverzekeraar, neem daarom contact op met uw zorgverzekeraar voor meer informatie.

N.B. Diëtistenpraktijk Caroline de Smit heeft contracten met alle zorgverzekeraars behalve De Friesland.

Tarieven

In de meeste gevallen wordt dieetadvisering vergoed door de verzekeraar. Indien dit niet het geval is worden de volgende tarieven aangehouden:

1e consult *: €90,00 ** (60 min)
2e consult: €30,00 ** (30 min)
Vervolgconsult: €15,00 – €30,00 ** (15-30 min)
Huisbezoek: €90,00 (eerste consult)
Vervolgconsult huisbezoek: €30,00

* = Voor het 1e consult worden (in totaal) 90 minuten in rekening gebracht, dit is namelijk inclusief indirecte tijd (30 min) voor berekeningen en rapportage naar uw arts.

** = Zelfde tarieven voor online diensten.