De Praktijk

 

Een gezonder eet- en beweegpatroon is mogelijk voor iedereen,
mits er rekening wordt gehouden met de persoonlijke situatie.

Ik bied daarbij de volgende diensten aan: dieetadvies op locatie, online dieetadvies en huisbezoek. Huisbezoeken zijn alleen mogelijk voor mensen die, door medische redenen, niet instaat zijn om langs te komen. Verder kunt u mijn regelmatige overdenkingen lezen op mijn blog.

Hieronder kunt u verder lezen over mijn achtergronden.

Diëtist Caroline de Smit

Even over mij: mijn naam is Caroline de Smit, ik heb de HBO opleiding Voeding en Diëtetiek afgerond in 2006. Mijn carrière ben ik begonnen in Medisch Centrum Haaglanden als klinisch- en poliklinisch diëtist; daarna heb ik lange tijd bij een thuiszorgorganisatie als diëtist gewerkt. In 2012 heb ik het roer omgegooid en ben ik als zelfstandig diëtist begonnen in mijn eigen diëtistenpraktijk!

Ik ben als diëtist van mening dat een gezonder eet- en beweegpatroon voor iedereen mogelijk is, mits er rekening wordt gehouden met iemands persoonlijke situatie. Ik verdiep me mede daarom in de psychologische kant van het eetgedrag. Daarnaast volg ik regelmatig bij- en nascholingen om op de hoogte te blijven van de laatste wetenschappelijke feiten omtrent voeding en gezondheid. Mijn specialismes zijn overgewicht bij kinderen en volwassenen, ondergewicht, COPD, diabetes mellitus, hoge bloedruk en cholesterol, maag- darmklachten, het fodmap dieet 

Scholingen

De volgende bij- en nascholingen heb ik gevolgd:

  • Voeding en Diabetes
  • Kindervoeding en kinderdiëtetiek
  • Motivational interviewing voor diëtisten
  • Uit de ban van eetbuien
  • Directe toegankelijkheid dietetiek
  • Diëtist in de beweegkuur
  • FODMAP (dieet bij Prikkelbare Darm Syndroom)

Kwaliteit

Een diëtist heeft de vier-jarige HBO opleiding Voeding en Diëtetiek gevolgd. De titel ‘diëtist’ is wettelijk beschermd.

Aangesloten bij

           

De drie P’s van kwaliteit:

Professioneel

Alleen professionals die de vierjarige hbo-opleiding Voeding en Diëtetiek hebben afgerond, mogen zich ‘diëtist’ noemen. De titel diëtist is bij wet beschermd. Pas na het succesvol afronden van een vierjarige HBO-opleiding mag deze titel gevoerd worden. Na de studie is de diëtist verplicht om het vak goed bij te houden, voldoende werkervaring op te bouwen en te voldoen aan kwaliteitsnormen. Als aan deze eisen voldaan is, zal de diëtist ingeschreven zijn bij het Kwaliteitsregister Paramedici. (Diëtist Caroline de Smit staat ingeschreven in het kwaliteitsregister paramedici.)

Praktisch

Een diëtist is dé deskundige op het gebied van voeding bij gezondheid en ziekte. Maar de diëtist is óók een kenner als het gaat om lekker eten en het aanbod in de supermarkt. Juist die combinatie maakt dat de diëtist u heel praktisch kan adviseren, met duidelijke adviezen die u meteen kunt toepassen.

Persoonlijk

Ieder mens heeft zijn eigen eetgewoontes en -voorkeuren; een diëtist geeft daarom altijd een dieetbehandeling op maat. U krijgt een persoonlijk advies met de begeleiding die bij u past. Alleen dan lukt het om zo’n advies ook op te volgen en uw eet- en leefpatroon aan te passen.

Hoe gaan we te werk?

#1 Het intake gesprek

De werkwijze is als volgt; tijdens het intakegesprek zal de diëtist vragen wat uw persoonlijke situatie is en wat u wilt bereiken. Er zal een uitgebreide anamnese worden afgenomen, waarbij informatie wordt verzameld over uw lichamelijke klachten, persoonlijke omstandigheden, leefgewoonten, huidig eetpatroon en persoonlijke wensen en doelen. Deze gegevens vormen een basis voor het advies en wordt samen met u opgesteld. (Het eerste gesprek duurt 45-60 minuten.)

#2 Tweede gesprek

In dit gesprek wordt onder andere het uitgewerkte advies besproken. Verdere vragen en ervaringen omtrent het dieetadvies kunnen uiteraard ook worden besproken. (Het tweede gesprek duurt 30 minuten.)

#3 Vervolg gesprekken

Tijdens de vervolggesprekken zal gekeken worden naar de voortgang. Er wordt veel aandacht besteed aan motivatie en coaching. De veranderingen in de voeding worden geëvalueerd en de doelen worden zo nodig bijgesteld. De problemen of waar u eventueel tegenaan zou lopen worden besproken. Hierbij gaan we uit van uw eigen wensen en mogelijkheden. Een advies van diëtist Caroline de Smit is altijd maatwerk, dat wil zeggen zowel haalbaar áls effectief op de lange termijn. (Een vervolggesprek duurt 15 tot 30 minuten.)

Huisbezoek

Tevens is het mogelijk om een huisbezoek aan te vragen op medische indicatie.