06-10187245 caroline@dietist.com

Vier redenen om meer naar buiten te gaan!

Bewegen is een essentieel onderdeel van een gezonde levensstijl en biedt talloze voordelen voor zowel de fysieke als de mentale gezondheid. Als u meer kunt bewegen, moet u dat echt doen. Maak tijd, doe het desnoods kort of op lage inspanning, ga naar buiten en beweeg.

Elke start is goed!

1) Buiten voelt u zich beter!

Beweging heeft een positief effect op de mentale gezondheid. Mensen voelen zich beter buiten tussen de bomen en het groen. Regelmatige lichaamsbeweging helpt stress te verminderen door het vrijkomen van endorfine, ook wel bekend als “gelukshormonen”. Daarnaast kan beweging helpen bij het verbeteren van de slaapkwaliteit, het verhogen van het energieniveau en het verbeteren van de concentratie en cognitieve functies. 

2) Goede onderhoud van het lichaam

Regelmatige lichaamsbeweging heeft talloze positieve effecten op de fysieke gezondheid. Ten eerste helpt het bij het handhaven van een gezond gewicht. Beweging verhoogt de stofwisseling, wat resulteert in het verbranden van calorieën en het verminderen van overtollig lichaamsvet. Door regelmatig te bewegen, zal u ook meer spiermassa krijgen, waardoor u zich (letterlijk) sterker zult voelen.

3) Minder vaak ziek

Beweging speelt een cruciale rol bij het voorkomen van chronische ziekten. Regelmatig bewegen kan het risico op aandoeningen zoals diabetes type 2 en hartaandoeningen verminderen. Het verbetert de insulinegevoeligheid en  verlaagt de bloeddruk. Bovendien kan beweging de botdichtheid vergroten, waardoor het risico op osteoporose en botbreuken wordt verminderd.

4) Vitaliteit

Bewegen is noodzakelijk voor een gezonde levensstijl, omdat het helpt bij het behouden van een gezond gewicht, stimuleert de spijsvertering, ondersteunt het cardiovasculaire systeem en bevordert de stofwisseling. Het verbrandt calorieën, verbetert de opname van voedingsstoffen en versterkt het hart. Combinatie van een gezond dieet met regelmatige lichaamsbeweging is cruciaal voor een optimale gezondheid. Wie meer beweegt, blijft langer vitaal.

Mocht u toch nog twijfelen, omdat u het te druk heeft met werk, gezin, hobby’s en huishouden, bedenk u dan het volgende: u kunt alleen presteren en voor anderen zorgen, als u zelf ook gezond bent en blijft.