Kostrådgivning

Utvald annons
Kostrådgivning
Kostrådgivning
Jag har 30 års erfarenhet av att hjälpa människor hitta sin optimala kost för att må bra båda i magen och i sinnet. Jag började jobba med psykiatriska diagnoser som ADHD, Asperger och depression, men såg snart att de kostråd jag gav även hjälpte de som "bara" hade orolig mage, IBS, IBD, Hashimoto, allergier eller intolerans. Med tiden har jag även lärt mig mycket om hur man håller sig frisk, och är uppdaterad om de senaste rönen för hur man förebygger t.ex. hjärtinfarkt, diabetes, cancer och andra av våra allvarliga med farliga sjukdomar. Jag har fått en känsla för vilka symtom som hör ihop med vilka näringsbrister och matintolerans och hittar därför oftast snabbt en framkomlig väg till bättre hälsa.

Jag är diplomerad kostrådgivare och har runt 30 års erfarenhet av specialkost och dess inverkan på fysiska och psykiska besvär.

Tror du att du har en allergi eller matintolerans, är första steget att kontakta din husläkare för att utesluta celiaki och liknande allvarliga sjukdomar samt att göra ett allergitest. De flesta får ett negativt testresultat, läkaren hittar inga orsaker till problemet, och ber dig kanske om att reducera din stress.

IBS kallas ofta för stressinducerad, men kan ha sin grund i matintolerans och många blir bättre av att gå på dieter som låg-FODMAP eller LCHF. IBS kan i sig skapa stress, som också är viktig att hantera. Även om symtomen blir lindrigare på diet är målet alltid att hitta grundorsaken, inte bara att hitta en diet som i längden blir svår.

Matintolerans påverkar psyket, mer eller mindre och på lite olika sätt hos olika personer. Många upplever att de mår bättre och att de blir av med sin depression, sin aggression och sina koncentrationsproblem när de börjar med ett anpassad kosthåll. Depression, ångest kan ha samband med kosten. Ofta kan man se en stor förbättring redan på kort tid. Båda magen, kroppen och det mentala fungerar bättre när vi inte ständigt tillför kroppen saker den inte tål. Tro inte på att allt är stress: sanningen är snarare att vi blir stressade av att kroppen tillförs ämnen den inte kan hantera.

Asperger och autismspektrumstörningar är där all forskning tydligast visar den stora effekten av kostomläggning, och är också där jag har mest erfarenhet. I över 30 år har man forskat på detta och sätt fantastiska resultat.

Många som sliter med koncentrationsstörningar (ADD, ADHD), oro i kroppen kan ha en underliggande obalans som beror på maten de äter i kombination med olika enzymdefekter och de kan ha näringsbrister. Många har sett en stor förbättring med kosttillskott och diet.

Autoimmuna sjukdomar som Hashimoto (inflammerad sköldkörtel, hypotyreos) och MS verkar också ha en stark koppling till kost. IBD ger skador på tarmen som kan ge näringsbrist, och många blir snabbt bättre av kosttillskott och anpassad kost.

Jag erbjuder kostrådgivning på distans för klienter i hela Sverige:

Telefon/Skype/Viber, 500kr/55min. Oftast börjar vi med dagsläget, tittar på näringsstatus och livsstil och sätter tillsammans upp en första eliminationsdiet. Efter 2-4 veckor går vi genom reaktionerna, och har det gått bra är det nu vi börjar läka tarmen med näringsämnen och rätt bakterier. Så fort det går återinför vi det kroppen tål, så restriktionerna i matväg blir så små som överhuvudtaget möjligt.

Några tror att de kan göra en snabb eliminationsdiet och vara klara, och många är så nöjda att de slutar efter några konsultationer och jobbar vidare på egen hand. Andra blir mycket bättre, men känner att de behöver mer hjälp för att läka tarmen och återfå en bättre hälsa.

Kontakta mig på toril@glutenochmjolkfri.se eller ring 0765 855 405 för att veta mera! Jag hittar en tid och ett arbetssätt som passar dig.

Toril

Kost och Hälsa
Kungsängen, Stockholm
Sverige
0765 855 405
personliga möten, telefon, skype, email

Skicka ett meddelande till annonsören

Kostrådgivning